Helsingin Sanomat otsikoi Helsingin Sanomien uutisen Helsingin Sanomien taloussivuilla (Helsingin Sanomat B7): HS-blogit kiinnostivat.

Tässä Helsingin Sanomien Helsingin Sanomissa julkaistussa uutisessa kerrotaan, että 14 Helsingin Sanomien blogia on blogilistan kuumalla listalla 20:n joukossa. Helsingin Sanomat tosin myöntää, että kärkipaikkaa ei pidä Helsingin Sanomien blogi, vaan muu. Kuitenkin Helsingin Sanomat katsoo, että Helsingin Sanomien blogit kiinnostavat.

Jutun mukaan Helsingin Sanomien blogeista kuumin oli kakkossijalla oleva 5g-Ihan pihalla teknologiasta. Nyt se on jo ykkösenä, lukijoita (viikossa) tällä Helsingin Sanomien blogilla on noin 260.

Helsingin Sanomien printtiversion arkilevikki on noin 424 000 , lukijamäärä 1 100 000. Näille rapiat miljoonalle suomalaiselle Helsingin Sanomat näkee hyväksi kertoa, että Helsingin Sanomien blogit ovat kuumaa tavaraa, kuuminta lukee jopa 260 ihmistä viikossa, eli laskennallisesti noin 37,14 ihmistä päivässä. Helsingin Sanomien mielestä nämä 37 lukijaa ovat siis uutinen, joka on syytä kertoa 1 100 000 lukijalle.

Blogi, jonka takana on Suomen ehdottomasti väkevin mediakoneisto, saavuttaa yli 37 lukijaa. Siitä sen ehdottomasti väkevimmän mediakoneiston ehdottomasti väkevimmän osan onkin syytä kertoa. Ja samalla laahata muiden tiedotusvälineiden jäljessä ns. perinteisissä uutisissa kuin rampa hyeena.

Aionkin ryhtyä toimiin, jotta Helsingin Sanomien olisi tulevaisuudessa helpompi löytää uutisia, jotka eivät koske Helsingin Sanomia. Tai ylipäätään löytää uutisia. En lue Helsingin Sanomien blogeja, minkä vuoksi niiden suosio nousee hieman hitaammin ja kestää hieman pidempään ennen kuin Helsingin Sanomien uutisetusivulla lukee: Helsingin Sanomien blogit kiinnostavat jo kuin kilo paskaa.