Pieni ei-niin-kovin-kuvitteellinen radioraportti

Kiitos Pasila! Täällä siis Hellevi Über-Hyper ja Ruttoahon kirkonkylän raitti. Tosiaan, pitkään luultiin, että suomalaismaaseudusta puristaa hengen maaltapako, EU tai joku muu yhteiskunnallinen ilmiö. Nyt on kuitenkin käymässä harvinaisen selväksi, että perinteisen maaseudun mullantonkimisen pahin uhka onkin vanha vainolainen, joka jälleen kerran hiipii metsästä punainen pedonkieli kuolaa valuen! Aivan oikein, ihmisen ikimuistoinen pahin vihollinen, susi, on jälleen näyttämässä karvaista pärstäänsä, valkosia hampaitaan ja keltaisia silmiään. Ja sitä ei taida maaseutu enää kestää.

Vai mitä sanoo täysin summittaisesti valittu ohikulkija tähän?

- Kyllähän sudet ovat ihmisen ikimuistoinen pahin vihollinen. Ei niitä maaseutu enää kestä. Mitäs sulle muuten kuuluu? Voisit käydä useemminkin, muutkin siskot on käyny...

Hys! Mennäänpäs tähän väliin kysymään asiantuntijalausunto. Siinähän onkin riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Teuvo Telatykki. Miltä näyttää tämä susitilanne, taitaa olla lähimaastossa aivan liikaa luihuja hukkia?

- Kyllähän tämä susitilanne näyttää siltä, että lähimaastossa on aivan liikaa luihuja hukkia. Toissapäivänä naapurin Reino kuuli, kun saattoi susi ehkä ulvoa. Kun mukaan vielä lasketaan muutamat jäljet, muun muassa Reinon soramontun rinteeseen pissaama Suomen lippu, niin päästään meidän mielestä siihen, että näillä tienoilla on pitkälti toistatuhatta sutta. Niistä kaikki pahoja ongelmayksilöitä, varsinaisia terroristeja.

Ja tästä häirikkösusien terrorista varmaan pitäisi päästä eroon?

- Kyllähän tästä häirikkösusien terrorista pitäisi nimenomaan päästä eroon. Ammutaan meidän tie läpi susilaumojen! Ratatatataaa! Hehe.

No niinstä pittää! Varmaan pitäisi susikanta aika alas rajoittaa?

- Kyllähän se susikanta pitäisi rajoittaa mahdollisimman alas. Meidän mielestä tuonne suurinpiirtein yhden suden tasolle. Sellainenkin ihan hyvin riittää ja leviää riittävän laajalle. Ensiksi vaan ammutaan se susi, pistetään oksasilppuriin ja levitellään naapurin Reinon pelloille. Se on sitä luonnonmukaista viljelyä. Kyllä täällä maalla osataan vielä elää sopusoinnussa luonnon kanssa.

No kyllä osataan! Kiitos haastattelusta ja susipuuhkasta toiminnanjohtaja Teuvo Telatykki. Kiitos todellakin. Varmasti on täällä kansakin ihan kauhuissaan, kun on tilanne jo näin pahaksi yltynyt. Tuoltapa tuleekin kauhistuneen näköinen pulska rouva. Anteeksi! Pelottaako teitä?

- Jaa, no kyllähän tässä vähän pelottaa, kun tuo Reino ajaa niin lujaa raitilla, ties vaikka lapset jää alle...

Ei ei ei! Kun susia...

- Niin, kyllähän tämä nykyinen kunnanhallitus taitaa aika susi olla. Huonommin menee koko ajan, Reinon lapsetkin taitaa kohta täältä...

Ei. Ei, saatana ei. Tyhmä nainen, pelkäätkö susia? Kamalia hirveitä kuolaavia petoja!

- Jaa. No enny siitä tiedä, mutta mulle ei kyllä noin puhuta. Et sinä Hellevi ennen ollut yhtään tuollainen. Muistatko, kun kerran pienenä putosit meidän tilalla sakokaivoon ja meinasit hukkua...

Ööh. Eli kyllä tosiaan näyttää siltä, että susien pelko on jo levinnyt laajalle ja ainoa oikea keino on ottaa aseet komeroista, ometoista ja perunakellareista. Ei EU näistä asioista tiedä. Kyllä maalla eletään niin lähellä luontoa, että se osataan ampua! Tällaiset ovat tunnelmat täällä maakunnassa.

Pasila, Porilaisten marssia!