Mies sai mantelin. Nielaisi sen yhtä kyytiä puurolusikallisen kanssa.

Vaikka mantelin pitäisi tietää onnea, siihen meinasi mies kuolla. Onneksi vieressä istunut riuska nainen puristi pirullisen mantelin hintelästä äijästä heimlichillä.

Manteli sinkoutui avoimesta ikkunasta pihamaalle. Sieltä lumikinoksesta sen poimi tummaan nokkaansa vanha varis. Varis nielaisi limaisen mantelin ja lensi tyytyväisenä hengailupaikkaansa kaatopaikan tienoille.

Aikanaan varis ulosti kaatopaikan hoitajan koiran ruokakuppiin. Sinne meni myös osittain sulamatta jäänyt manteli. Koira taas aikanaan söi kupista, myös variksen sontiman mantelin.

Koiran maha kestää melkein mitä vain. Mutta veteraanivariksen kantama salmonella ja muut kavalat taudit olivat liikaa. Kaatopaikan hoitajan piski oksensi pitkässä kaaressa mahansa tyhjäksi.

Hoitaja käpsi mökistään katsomaan hirveää kakomista. Aikansa koiran tilaa päiviteltyään hoitaja huomasi jotain erikoista. Se oli niin erikoista, että ihmiset tulivat katsomaan hämmästyttävää ilmiötä kunnanrajan takaakin.

Näennäisen summittaisesti roiskunut koiranoksennus oli nimittäin kirjonut lumeen kuvion. Kuvion joka kovin paljon muistutti Jeesuksen Kristuksen kasvoja...

Joulun ihme!