Voi kuulkaa, kyllä ennen oli paremmin!

Mitä, ai mitenkö niin? No siten! Miettikääpä vaikka presidentinvaaleja.

Ennen ei jätetty tyhmää kansaa yksin. Hommat delegoitiin viksummille, valitsijamiehille nääs. Joka ehdokkaalla oli takana valisijamiesehdokkaita, joista sitten yhteinen valtakunnan kansa valitsi parhaat ja uljaimmat kolmesataa. Ja sitten peli vasta alkoi.

Miettikää nyt, jos vaikka nytkin vaaleissa kävis niin, ettei Tarska saiskaan yli sataaviittäkymmentä valitsijaveijaria, niin toinen kierroshan siitä seuraisi. Ja hirveä pelailu. Kun kerta muut voiskin yrittää jemmata kaikki valtsarit jonkun kompromissiehdokkaan taa.

Miettikää nyt, siellä ne vaan tupakinröyhyssä valitsijamiehet pähkisivät viisaat päät yhes koos, että kuka se olisi sellainen sopiva veijari. Ja sitten taas äänesteltäisiin. Ja katso, presidentiksi ponnahtaisikin Timo "Timpe Salo" Soini.

Ennen sotia ei koskaan käynyt sellaista virhettä, että maannisäksi olisi loikannut joku eniten ääniä saanut nousukas. Ei, kyllä ne mulkvistit äänestettiin saman tien tai vähän myöhemmin lakoon ja hommiin lyötiin sopiva kompromissi-Keijo.

Siinä sitä oli monia äänestyksiäkin, luulisi niitäkin tyydyttävän, jotka hulluna pelkäävät demokratian kaatuvan ja hirmuvallan lankeavan, jos the tall T valitaan jo ekalla kierroksella tokalle kaudelle.

Kyllä oli ennen muutenkin paremmin:

Voi kuulkaa, kyllä ennen oli kaikki paremmin!