Lordi voitti jo käytännössä Euroviisioonin laulukilpailut ja minä epäuskoiselta ja -isänmaalliselta ihmissuhteelta kaksikymppiä rahaa, joka on toistaiseksi tosin ns. potentiaalisessa muodossa.

Euroviisuissa parasta olivat tietenkin suomennokset, erityisesti Suomen edustuskappaleen kohdalla: Rock and roll -enkelit tuovat Hard Rock hallelujaan (noin ulkomuistista siteeraistuna). Kui informatiivista!

Suomen mannerlaulukilpailujen edustuskappaleista minulle lienee tärkein Pave "Pekan näköinen, mutta pienempi, laihempi ja erinäköisempi" Maijasen Yamma Yamma. Sen esitysaikoihin opin oikean suhtautumisen viisonibiisonihommaan. Eli ylenkatseen ja viiltävän ivan. Ja Pave katkoi kätensä jo treeneissä. Siinä jää Lordin temppelikarkoitukset toiseksi!

Ihan oikeasti Suomen kipaleista sievin lienee KH Kalaojan Katson sineen taivaan. Sekin tosin oli jotenkin liikuttavampi siinä yhdessä puhelinoperaattorin mainoksessa, jossa sen laulaa luikaisi oikein sydäntäviiltäen joku soma pikkutyttö. Ja KH kumminkin on vain soma isotyttö.

Pakko silti veikata: Lordin sijoitus loppuskabassa on kahdeksas. Luitte sen ensteksi täältä!