Arvatkaa mistä tietää, että on kesä.

Nii-in, siitäkin. Mutta eihän siitä nyt kehtaa kirjoittaa tällaisessa lapsille, aikuisille ja ikäihmisille sallitussa nettifoorumissa.

Ei, en tarkoita edes terassilla ilman paitaa röhnöttävää possunpunaiseksi humalapöhnässä ja auringossa marinoitunutta kesämiestä.

Tarkoitan vihollistamme luontoa. Pari-kolme päivää sitten jompi kumpi iltarääpyskä kertoi, että lokki oli hyökännyt pikkutytön kimppuun. Tyttö sai vammoja, koska säikähti lokkia ja kaatui pyörällä. Toivottavasti kukaan pikkutyttö ei säikähdä meikäläisen pärstää ja loukkaa itseään. Ei olisi kiva lukea lehdestä, että lyhyt, ruma, karvainen otus hyökkäsi pikkutytön kimppuun. Poliisi harkitsee lopettamista.

Ja varikset olivat kanssa aiheuttaneet "kauhunhetkiä". Joku oli - hemmetti sentään - joutunut juoksemaan "henkensä edestä", kertoo päivän Iltsu. Variksenpurema onkin eräs suurimmista luonnossa vaanivista vaaroista.

Mutta toisaalta luonto on kivakin, kunhan se on siististi aidan takana. Kamala voihke ja valitus on noussut, kun Korkeasaari kertoi, että karhunpoikaset pitää lopettaa, ellei niitä joku fritzi, mario tai pierre halua adoptoida. Kun ne pikkunallet on niin söpöjä.

Paitsi ei kenenkään mielestä silloin, kun ne ovat metsässä. Ja itse niiden ja perkeleellisen kokoisen, tuimasti tuijottavan ja keltaisia torahampaitaan murahdusten lomassa väläyttelevän karhuemon välissä.