Jotenkin ei tekisi mieli, tuntuu ihan velvollisuudelta.

Nimittäin siitä uusimmasta "anarkistimellakasta" kirjoittaa. Enpä ollut paikalla, enkäpä siis tiedä mitä tapahtui. Mitä nyt lehdistä ja vähän blogeistakin olen lukenut, niin ei vaikuttanut kovin dramaattiselta tapaukselta. Paitsi tietenkin periaatteellisesti.

Minustakin kokoontumisvapauden rajoittaminen on aika kova juttu. Poliisin tietty pitää estää kaikinpuolinen tihutyöläisyys, mutta voiko sen estää ennakkoon? Ts. milloin poliisi voi etukäteen olla niin varma vahingonteoista ja vaaratilanteista, että ennaltaehkäisevä isku (näin sotilastermein) on oikeutettu. Tietty ne pikku "anarkistit" uhosi netissä tuovansa "vähän sekasortoa Helsingin kaduille". Ei kovin selvä uhkaus väkivallasta. Onhan esim. Asem-kokouskin tuonut sekasortoa Helsingin kaduille.

Mihin raja sitten vedetään? Jos Asko juo kotonaan kolme keskiketterää ja uhoaa lähtevänsä Helsingin kaduille aiheuttamaan "vähän sekasortoa", onko oikein, että Reinikainen ja Karhuryhmä piirittävät Askon ja vievät sitten yöksi putkaan?

Sitäpaitsi tavallisena perjantai- tai lauantai-iltana kaupungin keskustan valtaavat "juhlijoiden" laumat aiheuttavat pomminvarmasti paljon enemmän vahinkoa ja sotkua, kuin joku pikkupunkkareiden pikkuinen marssi. Miksei silloin näy kaupungille satoja poliiseja ja tehdä satoja pidätyksiä?

Tai jos halutaan tehdä täsmäisku, niin Tampereen poliisille vinkiksi, että 12. lokakuuta kannattaa olla valmiina. Sinne vaan anarkistimielenosoituksen lähtöpaikalle muutama sata jouhaa, ja pamppua ohtaan jos yrittävät läpi.

Oikeastaan pamppua ohtaan joka tapauksessa*.

Jk. Tänään alkaa uusintana Oz. Dii-di-didi, di-di-di-dii!

* Mallusjokelainen sielunmaisema ja muuta paskaa -antologiassa on novelli, jonka päähenkilö käy epätoivoista taistelua approilijoita vastaan muun muassa konekiväärin avustuksella. Jotenkin osui sopivaan kohtaan, kun sitä kirjaa lokakuuna muutamana lueskelin. Sen kirjan sain muuten divarista kaupanpäälle, kun myyjän mielestä piti "kunnioittaa miestä, joka vapaaehtoisesti ostaa paskaa".