Vielä yksi lisä eiliseen kuvakavalkaadiin.


187751.jpg

Kuva on Maaherrantieltä Veräjälaaksosta/-mäestä. Normitiestä Maaherrantien erottavat keskiviivan molemmin puolin kulkevat kiskot. Mystiset kiskot alkavat Oulunkylän asemalta, jatkuvat Viikissä Viikintietä (täällä olen niitä joskus ennenkin äimistellyt) ja sukeltavat vissiin maan alle Viikintien ja Viilarintien risteyksen jälkeen.

Tällä kertaa kiinnostuin sen verran, että pengoin vähän nettiä. Kyseessä on metron yhdysrata ja se päättyy Roihupellon teollisuusalueelle rätkäistylle metrovarikolle. Tiemmä tätä kummallista rataa myöten ajaa joskus juniakin, ainakin näistä hienoista kuvista päätellen.

Ihan tarkkaan en kyllä silti älyä, että mitä virkaa yhdysradalla on. Roudataanko sitä myöten raskasta tavaraa varikolle? Painelevatko metrot varikolta junakyytiin? Tuskin ainakaan omin voimin, ei mahda metro saada virtaa tavan katuun upotetuista kiskoista.

Sitä paitsi junien ja metron raideleveys on ilmeisesti sama. Onko tässä takana joku ovela sotajuoni? Jahka vainolaisen pommikoneet ilmestyvät horisonttiin, ammuksia ja korkeita herroja sisältävät vaunut jemmataan maan alle. Puks puks, junalla tunneliin vaan ja antaapa pommien putoilla.

Kertokaa nyt, tai arvailkaa edes. Kiinnostaa tällainen tiedon pimittäminen.