Ilta-Sanomien päätoimittaja ylitti itsensä!

Katso sisäsivuilta kuinka suuri läpi mahtuu ihmisen päähän!

Kyllä, totta se on. Iltsupiltsun päätoimittaja A-P "Nikkola" Pietilä ihan oikeasti ylittää itsensä viikonlopun lehdessä. A-P on tietenkin tunnettu jo tähän saakka vaativan nonsense-lyhytproosan taitajana. Nyt Antti-Pekka vie kuitenkin kirjoituksensa aivan uudelle tasolle ja lukijansa kahville. Aidossa luomuluomuksessaan Pietsikkä ei nosta rimaa ylemmäs vaan työntää sen poikittain varsin surrealistiseen paikkaan.

Kirjoituksessa menevät iloisesti sekaisin pyöräilykypärät, handsfreet ja sosiaaliturva. Suorastaan abstraktin vuodatuksen jälkeen lukija on ymmärtävinään, että Aapee haluaa sanoa pyöräilykypärien olevan paha asia. Mutta tulkinta on aivan liian suppea, sillä Sanomatalon Nero ja Erkon Palatsin Uutisvirta iskee loppuun valttikorttinsa kuin ruosteisen naulan suoraan teeseihin:

"Kun aina turvaudumme toisten apuun, tulemme riippuvaisiksi auttajistamme ja henkisesti orjiksi."

Kui totta, niin kuin porilainen sanoisi! Tänään kun menen lounaalle, teenkin ruuan itse, pesen astiat ja käytän kassakonetta. Ja toivottavasti kotimatkalla riittää oma metro jokaiselle, ettei kenenkään tarvitse turvautua inhaan apuun.

Suurin osa ihmisistä onkin ollut jo pitkään sitä mieltä, että kaikenlainen yhteistyö on ihan niinku passé. Nyt löytyi mies, joka sanoi sen rohkeasti ääneen! Sanomatalo, porilaisten marssi!