Se oli aivan tavallinen Uuden Porvarillisen Suomen ensimmäinen päivä.

Kaikki meni hyvin. Töissä oli kustannustehokasta ja ruokatunnilla karistimme huolellisesti murut pöydän alla kärkkyville köyhille. Pieni kolhu toki oli se, etten yksityisautoillut kotiin. Mutta kohtahan verot putoavat ja autot halpenevat. Silloin ärjyy suorasuihkutus Itäväylän ruuhkassa minunkin allani.

No niin, kaikki siis meni hyvin, Suomi suorastaan kylpi toivossa ja joi Niinistön piss... eiku. Kaikki meni hyvin, oikein ja oikeistolaisesti kunnes pääsin kotiin. Kotona kaikki meni hyvin, oikein ja oikeistolaisesti, kunnes sain käteeni tietyn kirjeen. Lähete oli alkujaan Irlannista. Osoite tosin oikea, mutta vastaanottaja outo: Rautakanki Linnunpelätim.

No, minä sitten vähän ähmäiltyäni avasin sen preivin ja kah. Joku Jordan-niminen tullivirkailija ilmoitti ystävällisesti, että sen ja sen lain ja tämän ja tuon asetuksen perusteella Irlannin tulli on takavarikoinut kaksi grammaa kannabisöljyä (tästä en ole ihan varma, alkukielinen termi oli cannabis resin), joka on osoitettu teille, Rautakanki Linnunpelätim.

No siinä sitten vähän mietin, että oliko asuntomme ex-asukkaiden sukunimi kenties Linnunpelätim tai että onko ihmissuhde jostain syystä tilannut Irlannista huumeita ja onkohan sen ihmissuhteen oikea nimi Rautakanki Linnunpelätim.

Mutta oh, sittenpä muistin, että naapurin telttahoususälli oli käynyt vähän aiemmin kyselemässä meiltä lähetystä Hollannista, jonka oli tilannut "vahingossa väärään osoitteeseen".

1+1 = Naapurin pässi on tilannut huumeita meidän osoitteeseen!

Vähän siinä taisin tuohtua. Ensin arvelin, että soitan - saatana - kytille. En sitten soittanut, ei kai tuollainen edes Suomen poliisille kuulu. Sitten ajattelin mennä naapuriin räyhäämään, mutta kun kello oli vasta noin kuusitoista, niin ei se varmaan olisi ollut kotona. Lopulta en vielä tehnyt mitään.

Mutta nyt jotain tarttis tehdä. Ajattelinkin järjestää asiasta neuvoa-antavan kansanäänestyksen (se on siis se sellainen, jonka tuloksesta ei ole pakko välittää paskaakaan).

Ole hyvä ja äänestä jotain seuraavista vaihtoehdoista tai mahdollisesti jotain aivan muuta vaihtoehtoa:

1) Nimetön ilmianto huumepoliisille. Harras toive siitä, että tekevät kotietsinnän ja ottavat mukaansa pitkät kumihanskat ja reippaasti vaseliinia.

2) Kirjeen vieminen naapurille kera pyynnön, ettei enää tilaisi huumeita meille.

3) Huumeiden/suojelurahan kiristäminen naapurilta.

Nyt on Sinun mahdollisuutesi vaikuttaa!