Jos jostain syystä luette sanomalehtiä, niin jo melko lyhyellä seurantavälillä lehdestä voi bongata kalja- ja makkaratoimittajan. Toimittajan varsinainen titteli on aina jotain muuta, ehkä talous-, erikois- tai vähemmänerikostoimittaja.

Kalja- ja makkaratoimittajan paljastavat juttujen aihevalinnat. Kyllä vain: kalja ja makkara. Kalja- ja makkaratoimittaja on yleensä keski-ikäinen mies, jonka erikoistumisalan erottaa poskista jo takaapäin.

Uratavoite tuskin voisi olla kauniimpi. Ja niinpä, eräänlaisena ensiaskeleena, Testiviemäriin kaadetaan tänään 355 millilitraa Brooklyn American Ale -keskiolutta.

Niin kuin nimi kertoo, kyseessä on ale eli pintahiivaolut. Normilager on pohjahiivaolutta. Tiedä sitten mitä väliä sillä, minä ainakaan niitä välttämättä toisistaan erota.

Nappasin mukavan muotoisen putelin mukaan Itiksen Citymarketista aika lailla puhtaasti uteliaisuuttani. Edellinen kosketus amerikkalaiseen kaljaan oli varmaan lukioaikana, kun jenkeissä vaihdossa ollut kaveri kehui miten hyvää Miller on.

Hyi saatana, aivan mitätöntä kissankusta! Ja kai minä niihin aikoihin maistoin myös Budweiseria. Kerran.

Toisaalta niiden kalja- ja makkaratoimittajien jutuissa on aina välillä kehuttu näiden uusien ja vähemmän uusien pienempien panimoiden oluita. Ja jos tässä elämässä ei voi luottaa kalja- ja makkaratoimittajiin, kepulaisiin ja käytettyjen autojen kauppiaisiin, niin mihin sitten.

Kivan pullon lisäksi ensihavainto oluesta on hinta. Ei ihan halpaa. Pikkupullo maksaa melkein kaksi ja puoli euroa. Ja pikkuputeleiden ostaminen on muutenkin vähän epäilyttävää. Toisaalta annoskoko oli aika osuva noin niinkuin lapsenvahdinnan ohessa imaistavaksi.

No mutta se maku. Onneksi Brooklynin tytöt ja pojat ei ole panneet pelkkää pissaa. Varsinainen maku on aika kevyt, mutta humalaa ja katkeruutta tulee takapotkulla aika kivasti. Hyvää ja omaperäistäkin.

IMG_5822.JPG
Lähettäjä Yksityiskohtia

Eli suositellaan ihan riemuiten, tosin sillä varauksella, että humalahakuiseen tosihommaan kannattaa valita jotain litrahinnaltaan halvempaa ja jälkimaultaan miedompaa bulkkishaittia.