Kun kerrankin löytyi sienireissulla muutakin kuin hirvikärpäsiä (joita ei itseasiassa löytynyt lainkaan), niin onhan se kehuttava.

Eli eilen työnnyin kylmän ja tihkun sekaan Hyvinkään kyljessä pötköttävän Kytäjä-Usmin-metsäalueen äärimmäiseen ytimeen. Eipä löytynyt aluksi sienen sientä, vaan kah! Siinäpä vaan yht´äkkiä pienen suon kyljessä oli parikymmentä neliötä suppilovahveroa ruskeanaan.

Lähettäjä maisemia


On myönnettävä, että tuossa vaiheessa hieman menetin buddhamaista mielentyyneyttäni (en tosin samanmoista ruumiinrakennettani) ja naurahdin ääneen. Reippaasti puolituntia teurastin suppispopulaa sieniveitselläni, ennen kuin olin saanut esiintymän pussiin kerättyä.

Ja ajattelin, että tästä se lähtee, selkä vääränä ja pussit täynnä (sic!) täältä himaan.

Muttamutta. Muutamia täysin samanlaisia mestoja löytyi, muttei sieniä. Siinä vielä jokusen ajan hortoilin ja päätin lähteä auton suuntaan. Vähän harmitti, kun olisin halunnut testata uutta salamaa makrokuvauksessa suppiksiin. Piti testata joihinkin kummallisiin hömhöm-sieniin:


No siinä kotimatkalla kuljin - en nyt sanoisi harhaan - mutta kumminkin. Ja pahki toiseen suppisapajaan, tosin paljon aiempaa pienempään. Vaan kauniita nämäkin olivat.

Lähettäjä Yksityiskohtia

 Juupa juu. No tulihan sieltä jotain. Kun ottaa huomioon bensakulut, niin melkein pääsee omilleen. Tunteja ei paljon kannata räknätä.

Lähettäjä Yksityiskohtia