Max Jakobson on hieno mies. Ihan joka pässi kun ei osaa itseään ampua jalkaan. Tykillä.

Maxi-mies toistaa rikkinäisenä levynä lehdissä normaalia mantraansa Naton kaikki huolet ja jalkasilsan parantavasta vaikutuksesta. Siihen kun Suomi liittyy, niin vot, ei huolta lain. Ei tunge puna-armeijan piippalakit yli rajan. Max-man voi nukkua yönsä rauhassa, sotilaallisen avunantoon velvoittava artikla aseteräksen pehmeänä ja lämpimänä pieluksena.

Mutta nyt Jakobstadilla on ihka uusi idea: julkinen päätöksenteko ja demokratia on perseestä. Ihan turha syöttää kansanedustajia, ministereitä ja niiden avustajia. Hommat kun hoituu seitsemän miehen voimin. Ollila, Vanhanen, Heinäluoma, Taxell, Ihalainen, Liikanen ja Asko Eho, joka aiemmin tällä viikolla aukottomasti osoitti, että pystyy synnyttämään sammakon. Vieläpä suun kautta.

Jaxxon mielestä suuri yhteinen kansa voi ihan hattarankevyesti luottaa noiden seitsemän veljeksen "isänmaallisuuteen, lahjakkuuteen ja asiantuntemukseen". Ja seitsemän rohkeaa miestä tietty tekisivät päätökset salaisesti, ilman akkoja. Ennenkin on miesten kesken asioista sovittu ja päälle törkyjutut kerrottu. Voi pojat me pojat saunottiin niin!

Iltsussa Max "Power" Jakobsonin ajatusta luonnehditaan mielenkiintoiseksi.

Mielenkiintoiseksi!?

Liekö kirjoitusvirhe? Eikö mielipuolinen sopisi jotenkin paremmin? "Ulkopolitiikan ihan vitun tärkeä ajattelija-vaikuttelija" M. "Pelkään ryssää sikiöasennossa täristen, pelasta minut, oi Nato" J. haluaa heittää muka puolustamansa länsimaiseksi demokratiaksi kutsutun systeemin jonkkaan ja ottaa tilalle juntan, klikin, oligarkian tai miksi sitä nyt haluaa sanoa.

Mielenkiintoista. Toinenkin m-sana tulee mieleen. Yhdyssana, joka alkaa "maalla" ja loppuu "petokseen".

K'maan. On meillä tietty sananvapaus ja silleen, mutta sovitaanko, että pidetään setä tästä lähtien omassa kopissaan, eikä kyörätä sitä ihmisten ilmoille? Ei tee vanhalle hyvää, kun pääsee kylällä suutaan soittamaan ja horisemaan päättömiä. Otetaan vaan jouluksi olohuoneeseen, lapset voi sen koristella.

Ja uusi kuusi kodikkaasti narisee: Natonatonatonatonato...