Aarno Laitinen osaa.

Loka-Aarnoa ei valkoinen paperi pelota. Jos Arska ei keksi aihetta, Arska kirjoittaa silti. Laitsulla on valmis pohja, jossa haukutaan ja nimitellään sekä kerrotaan, että näiden takia ei suju Suomessa mikään. Lisää vain syyllinen, ja voilá: kolumni on valmis, alle vartissa. Sitten taas pääsee sikalaan possunhommiin. Ja raha juoksee.

Syyllisiä löytyy viikottaisen kolumnin pyörittämiseen riittävä valikoima: kommunistit, vihreät ja naiset. Näitä voi aina sopivasti sekoittaa logiikalla: naiset ei tykkää ydinvoimasta yhtä paljon kuin miehet, naiset on siis vihreitä ja vihreiden toimintaa pyörittävät kommunistit, joten naiset on kaikki stalinisteja. M.O.T.

Syylliseksi sopii siis kuka tahansa, joka ei ole Arsen kaveri. Eli kaikki muut, paitsi yli 120 000 euroa kuussa tienaavat työnantajajärjestöjen johtomiehet.

Argos on varsinainen formatoija. Se on kehittänyt hienon alustan, jota tarvitsee päivittää vain vähän. Eikä väliä kenen naamalle saappaanjäljet jäävät, kunhan eivät isoille kengille.

Armarin vanhan elähtäneen sed... eikun vanhan viisaan kolumnistin rooliin sopii leppoisa itkuvirren vääntö kuin Hennessy XO Cohiban kylkeen. Assmanin Suomessa kohoaa ydinmylly joka nurkassa kukoistavan suurteollisuusalueen pielessä, välissä kulkee kymmeniä moottoriteitä, joita myöten Aargh ja sen kaverit voi ajaa ilman nopeusrajoituksia.

Muu väestö on jo kuollut idiotismista johtuneisiin fataaleihin raivokohtauksiin. Viimeinen kuolinsyyntutkija on kirjoittanut kalmon varpaaseen rengastettuun lappuun kuolinsyyksi "Laitinen, taas se saatanan Laitinen" ja loikannut helpotukseen, pöydän rakoon pönkättyyn lansettiin.

Eteenpäin toveri Laitisen lokaamalla tiellä! Yksi harvojen puolesta muita vastaan! Hasta la Victoria, Siempre!