Minäpä luinkin Iltalehdestä, että Itävallassa onkin meininki ihan eri.

Wienissä nääs kansalaiset saavat joulupyhinä pukeutua kansallispukuihin, jakaa hyville tyypeille namuja ja lyödä pahoja kartulla persuuksiin. No vot! Miksei meillä? Ihan mielellään vetäisin niskaan vaikka Euran muinaispuvun, jos sen varjolla saisi pistää spedet järjestykseen. Voi pojat, siinä paukutuksessa joutuisi moni takapuoli lujille (oho, toivottavasti tätä lausetta ei irroteta asiayhteydestä).

Suomessa tämä joulun raadollisempi puoli onkin pahasti päässyt unohduksiin. Kun ainakin minulle sanottiin penskana, että ilkeille lapsille joulupucki tuopi vaan risuja ja antaa selkään. Ikinä ei ihan selvinnyt, että niillä risuillako.

Kannattaisi alkaa puutavara-alan jo ensi joulumyyntiä ajatellen suunnittelemaan kampanjaa: "Eikö lapsesi ansainnut lahjaa tänä vuonna? Meiltä edullisesti tuhmuusluokituksen mukaiset varvut, risut, paksummat oksat ja ns. heavy-duty-ratkaisuna myös kokonaiset nuoret koivut."

Siinä samalla saataisiin hyötykäyttöön hakkuuaukioille normaalisti turhaksi jätteeksi jäävät oksat ynnä muut. Ja taas Suomi nousisi metsäjalalleen.

Pasila, Porilaisten marssia!