Schengen vaan kaikille näin aamutuimaan!

Niin kuin kaikki jo tietävät, vaalit menivät ihan pieleen. Vielä kaksi viikkoa he-le-ve-tin tylsiä vaalikeskusteluja ja nuijamaisia mielipidetiedusteluja (Kummassa puntissa presidentillä pitäisi olla, vaiko eikö kummassakaan? Arvovalta siis.) ynnä politiikan toimittajien analyysejä, jotka kertovat lähinnä siitä, että suurin osa lehtien politiikan toimittajista olisikin oikeasti halunnut Viihdeuutisten toimittajiksi. Tai ainakin julkkiksiksi, jotenkin edes, u know bro!

Mutta huomasitte varmaan, mikä oli vaali-illan rajuinta hottia. Tietenkin Ylen toimittajien avoin liputus suosikkiehdokkaidensa puolesta ja Sauli Niinistön yllättävän liberaali huumekannanotto.

Ylen tulosstudion studeilla oli selvät suosikkisävelet: erityisvaalivalvojaisspesialisti Sami "We Are The" Borg ja veteraanipianihanemeritustoimittaja Tarmo "rupunen" Ropponen seisoivat istuvan presidentin takana, kun taas Ajatusten uutisvirta, Ison pajan nero Matti "Vanhanen" Rönkä kannatti Matti "Rönkä" Vanhasta.

Ai mistäkö tietää? No krakoista. HamBorgerilla ja Roppanalla oli verenpunaiset, Röögelillä taas hailakanvihiriä. Periaatteessa Röpä olisi voinut suosia solmiollaan myös Heidi "Pet-cemetary" Hautalaakin, mutta elekieli puhui toista: kun vihreä tuuli alkoi laantua jo varsin aikaisin, Römpän hartiat painuivat lysyyn ja lopussa mies jopa yritti peitellä kravattiaan vahvoilla käsivarsillaan!

Ja entäs se huumehomma sitten? Huh-huh! Se oli niin kuumaa kamaa, että Sauli "Suoli" Niinistö oli ulkoistanut sen kuuliaiselle lakeijalleen Kirkalle. "Kyrkan" näet vastasi yhteen kysymykseen kommentilla, joka päättyi sanoihin "Rock on rajaton riemu". Rock on rajaton riemu! Kaikki tietää miten tämä sitaatti jatkuu. Kiken ja samalla Saltsun koko kommentti siis - vaikkakin osittain ainoastaan implisiittisesti - kuului: Rock on rajaton riemu, rock, ruoho, rakkaus.

Kannattaako kokoomus huumeidenkäyttöä? Ja haureutta ynnä räminämusiikkia!? Kyllä tällaisilta lausunnoilta tulisi suojata niitä, joilla ei ole vielä valmiuksia itsenäiseen ajatteluun ja päätöksentekoon.

Siis lapsia ja Petteri Ahomaata.