Kun eilen niistä omituisuuksista, niin.

Eilen tuli biljardipalloja kurittaessa mieleen, että entä jos Rocky-elokuvasarjan kantava urheilulaji olisikin ollut biljardi. Eikä mikään maitotuotetakapuoli snooker, vaan ihan vaan normaali kasi- tai ysipallo.

Erityisen lämpimästi synapseja liekuttaa ajatus täten uuteen formuun sullotusta Rocky IV:stä.

Paholaismainen amatööribiljardisti Ivan Drago saapuu Amerikkaan ja Rockyn kanssa kaveroitunut Apollo Creed ajattelee näyttää neukkupojulle, miten suuressa maailmassa pussit täytetään. Kaikki odottavat hirviömäisen järkäleen tappiota, mutta katso: klik, klak, ke-plok - ja kasi kulmaan - pow! Täysin lyöty Apollo saa järkytyksestä (ynnä tupakoinnista, oluesta ja rasvaruoasta) sydänkohtauksen ja KUOLEE juuri ennen kuin Rocky ehtii tarjota pelastavat hermosavut.

Rocky on surun murtama ja treenaa yksin kantapaikassaan ja muistelee Apolloa kyynelten valuessa puolityhjään tuoppiin. Rockyn on kostettava! Niinpä järkätään uusintamatsi, tällä kertaa NEUVOSTOJEN MAASSA.

Perillä Rocky sijoitetaan jonnekin huitsin Novosibirskiin. Dragoa hiotaan huippupelikuntoon tarkasti rasvoitetuilla laboratorioblinilounailla ja optimaalisen lihottavalla länsilagerilla. Samaan aikaan Rocky saa syödäkseen vain huonoihoisen babushkan pirogeja ja voisulaa ja palanpainikkeeksi Silmäpasko-Vasilin keittelemää harmaata KILJUA.

Drago hioo lyöntejään kullalla silatulla mailalla hopeapalloilla, jotka kolisevat erehdyksettä pusseihin marmorista tehdyllä, pantterinnahalla päällystellä pöydällä. Rocky sohii VAIVAISKOIVUKARAHKALLA naapurin pienen Ivanin vanhaa jääpalloa.

Elokuvan ydinkohtauksessa näemme, miten Rocky putoaa keittiönjakkaralta kiljupöhnässä. Lattialta ylös könytessään sankari kohottaa kätensä uhmakkaasti, joskin hieman horjuen. Rocky karjuu: DRAGO, DRAGO, DRAGO. Rocky on taistelija!

Sitten ottelupäivä! Paikalla ovat kaikki, pääsihteeristö, KANSANKOMISAARIEN NEUVOSTO, Sovnarkom, Komintern, Palander... Siis niinku ihan kaikki! Ennen ottelua on ohjelmaa, tietenkin ryssämäisen jäykkää ja painostavaa. Katosta levähtää valtava lippu, johon on kuvattu Lenin, Marx ja Robin Hull.

Ensimmäiset iskut. Pok, pam, smok! Drago lyö hirvittävän lujaa, mutta harkitusti ja tarkasti, kuin kone. Rocky panee vastaan, mutta taistelevan AMERIKKALAISEN tahto ei näytä riittävän neuvostohirviötä vastaan. Drago lyö ja lyö, Rocky taitaa jäädä jyrän alle!

Tilanne on epätoivoinen. Rockyllä on pallot ihan hukassa, Dragolla liki kaikki pussissa. Upottaako punakone nyt kasinkin? "I must break you", kommarihirviö toteaa englantia saksalaisittain murtaen. Juuri kun Drago lyö, Rocky RÖYHTÄISEE kovaäänisesti! Dragon lyönti jää puolitiehen.

Ottelun kulku kääntyy täysin, Rocky pommittaa pussiin pallon toisensa jälkeen. Viimeinen lyönti, Rocky iskee ihmeellisen kierteen, musta kasi nousee lentoon, pyörähtää valokeilassa, iskeytyy Dragon OTSAAN ja putoaa siitä pussiin! Drago kannetaan vertavuotavana pois, aluksi Rockyyn vihamielisesti suhtautunut neuvostoyleisö osoittaa mylvien suosiotaan! Lopulta myös pääsihteeri ja muut vanhat himmeet jarrut alkavat aplodeerata hillitysti.

Lopuksi Amerikan lippuun kääriytynyt Rocky pitää puheen:

- Hei ryssät! Te ette ensin tykänny musta, mutta nyt tykkäätte. Jos meidän maa ensiksi pieksää teidän maan, niin te sitten tykkäätte siitäkin! Ja jatko-osaa tehdään muuten jo!