Olin juuri oksentaa päälleni. Onneksi en, koska vaihdoin aamulla puhtaan paidan.

Oksennusrefleksin syy oli Rita Tainola. Tai siis sen kirjoittama "juttu Jarin ja Ritan ystävyydestä".

Hyi helvetti!

Jutussa Tainis kehuu, miten kovin kaveria onkaan Jartsufartsun kaa, ja että niiden kanssa joskus iltaa on istunut oikein Erja "melkein Leena Harkimo" Häkkinen.

Tämä on jo niin syvältä perseestä, ettei se ole enää edes paskaa.

Koko "uutinen" on tietenkin se, että Jarjar Sillixen ex-rakas olikin MIES, eli kuten Taino-Vaino asian ilmaisee: Jari Sillanpää kertoo IS:n Tainolalle avoimesti kiinnostuksestaan omaan sukupuoleensa. Ja myöhemmin: Kahdeksan vuotta sitten keväällä kerroit minulle kuitenkin avoimesti, ettet suhtaudu seksuaalisuuteen mustavalkoisesti.

No niin, miten tämä nyt on tulkittava? Kyllä kai kaikki jollakin tapaa ovat kiinnostuneita omasta sukupuolestaan. Ei siis välttämättä noin niinkuin romanttisen rakkauden (tai nussimisen) kannalta, mutta jotenkin. Vaikka nyt saatana vaan kavereina tai sitten abstraktina käsitteenä. Ja onko jollekin seksuaalisuus mustavalkoinen asia, siis joillekin muille kuin Timo T.A:lle?

Siltsu itse asiassa ojentaa iltapäivälehdille ikävän paketin vanhaa kakkaa. Kun kerta ihan joka ikinen suomalainen on tiennyt jo ainakin yhtä pitkään kuin Taikkula, että Jardari tykkää niinku miehistä. Silloin itse uutinen on oikeasti se, että Sillanpää tulee julkisesti ulos kaapista. Mutta kun lehdet on jo vuosia teeskennelleet, ettei mitään kaappia edes ole. Ontuva analogia: Kun Toropainen kuolee autokolarissa, kerrotaankin vain, että Toropaisella on auto.

Ja sitäpaitsi, Ritu, kun kirjoitat tekstin, joka on suunnattu "ystävällesi Jarille" oikein sinutellen, älä käytä ensimmäisessä kappalessa sinä-sanan sijasta Jari Sillanpää -ilmaisua. Sun täytyy kato päättää, että onko se Jari sulle niinku "sä" vai "J. Sillanpää".

Joskus olisi kiva olla aivokuollut.