Nytpä varmistui, että pääsen kesälomille viimeistään 19. kesäkuuta. Eikä takas duuniin tarvi ihan heti tulla.

Se on sitten ensimmäinen palkallinen kesäloma. Mitähän sitä tekis. Ei kai sillä niin väliä.

Juu-u.

Ai niin, kai siitä täytyisi siitä Kauhujen Yöstäkin jotain kirjoitella. Enpä itse nähnyt, mutta mielenkiintoisesti on tapahtumasta kerrottu. Varsinkin eilisessä Ilta-Sanomassa, josta tuo parin virkkeen takainen nimilappukin on pöllitty.

Järkyttävän tuomiopäivän näkyjä syleilevän lööpin lisäksi läsyn sisäsivuilta löytyi esimerkillinen juttu. Siinä mielessä siis, ettei se ainakaan journalismia ollut. Jos avauslauseessa väitetään suurin piirtein "Se oli ennalta suunniteltu mellakka" ja jatketaan väitteiden pinoamista päällekkäin ilman sen kummempia asiaperusteita, niin kyseessä lienee jonkin sortin pamfletti.

Eipä sillä, minusta tuollainen riekkuminen ja rähinä ja särkeminen on lapsellista puuhaa. Kaikista älyttömintä oli palomiesten kimppuun käyminen. En siis meinaa, että poliisiakaan tarvisi pätkiä turpaan, mutta jotenkin sellainen tappeleminen ehkä kuuluu enemmän poliisin puuhiin. Palomiesten kaiketi pitäisi taistella vain liekkejä vastaan.

Jotenkin vain ainakin minulle on jäänyt kovin hämäräksi, mitä makasiineilla tapahtui. Kaiketi siinä ennen puoltayötä jotkut mulkvistit nujakoi poliisien ja palomiesten kanssa. Mutta entä sitten? Tulivatko mellakkapoliisit kehiin vasta aamuyöllä? Mitä tapahtui välissä? Mitä tapahtui aamuyöllä, kun jouha-veijarit vyöryttivät makasiinit?

Entä johtiko joku mellakkaa? Ja oliko mellakkaa? Jos tilanne oli kamalan vakava jo ennen puoltayötä, miksi viivyteltiin aamuyöhön ennen kuin makasiinit tyhjennettiin ja osa ihmisistä napattiin kiinni? Onko silloin yllättävää, että "ydinjoukko" pakenee?

Minusta tapahtuman uutisoinnissa on ehkä himpun vikaa, kun kysymyksiä herää roppa, eikä niihin kukaan vastaa. Kun kaikki on viranomaistiedon varassa ja se taas on epämääräistä. Makasiineilta kuulemma löytyi polttopulloja. Millaisia? Mitä niissä oli sisällä? Bensaa? Pirtua? Tervaa? Millainen sytytin niissä oli? Onko ne tehty paikalla vai tuotu mukana? Onko niistä kuvia?

Minusta heränneet kysymykset ovat aika olennaisia, kun yrittää pähkiä, miten valmisteltu ja suunniteltu mellakka oli kyseessä.

Poliisikaan ei varmaan mielellään myönnä saaneensa selkäänsä känniseltä teinijengiltä. Kuulostaa hienommalta, kun sisäministerin mukaan "Väkivaltaisuuksiin tullaan jatkossa varautumaan poliisi- ja pelastustoimen sekä rajavartiolaitoksen yhteistyötä tiivistämällä sekä tiedustelutoimintaa tehostamalla."

Miten olis, jos otettais rippusellinen tervettä järkeä ja kerättäisiin kaljat pois "anarkisti"pennuilta?

Hupia muuten herätti eilinen Iltalehti, joka jyrähti pääkirjoituksessaan, että "Huliganismia ei saa hyssytellä". Ja nosti Lordin loukkaantumisen sekä lööpissä että etusivulla mellakkauutista tärkeämmäksi.

Mutta onneksi se Lordi paranee.