Kapteeni John Potty-Pummelin komeat kasvot kiristyivät ilmeettömiksi. Välskäri vilkaisi kapteeniaan ja jatkoi tämän käden sahaamista. Sahan ääni voimistui rouhivaksi, kun terä tapasi luun. Potty-Pummel ei päästänyt ääntäkään, vaikka tuskan täytyi olla hirvittävä. Ainoastaan nuoren aatelismiehen otsalle kihonnut hiki paljasti tilanteen piinaavuuden.

Lopulta, lähes iäisyydeltä tuntuneen ajan jälkeen välskäri kohotti ruhjoutuneen kämmenen ja ranteen ilmaan sekä näytti karmivaa jäännettä hieman ajattelemattomasti Potty-Pummelille.

- Mitä tälle tehdään sir?

Potty-Pummelin jäänsiniset silmät välähtivät ja nuori kapteeni sanoi äänen värähtämättä:

- Heittäkää se mereen, senkin typerys.

Välskäri sitoi nolona kädentyngän loppuun. Välittömästi tämän jälkeen Potty-Pummel nousi istualleen vereen kastuneen laverin reunalle. Ja samassa nuori aatelinen oli seisaallaan ja sysäsi pois ensimmäisen perämiehensä, Archibald Fluffy-Chinnedin vahvan käsivarren. Tarmokas kapteeni astui ulos huoneesta. Oviaukossa hän vielä napautti tasaisella komentoäänellään:

- Puosu, kymmenen ruoskaniskua välskärille.

Kannelle saapuessaan Potty-Pummel havaitsi kolmannen perämiehensä William "Billy" Wankmasterin. Wankmaster oli vielä melko nuori, 14-vuotias, mutta oppivainen ja hyvästä suvusta. Kolmas perämies teki reippaasti asennon ja tervehti kapteeniaan asianmukaisesti.

- Kaikki näyttää rauhalliselta sir! Jos saan sanoa sir, niin ranskalaiset ja espanjalaiset tuskin näyttävät rumaa nenäänsä näillä vesillä eilisen löylytyksen jälkeen. Tuhat tulimmaista sir...

Potty-Pummel viittasi nuorta Wankmasteria vaikenemaan, sillä eilisen mainitseminen muistutti häntä kipeästi siitä tosiseikasta, että siinä missä hän oli menettänyt vain oikean kätensä, oli suuri ja nerokas amiraali Nelson menettänyt henkensä.

- Sir, anteeksi sir, mutta kuuletteko te tuon, Wankmaster keskeytti kapteeninsa synkät mietteet.

- Mitä se on sir? Onko se ukkonen, vai tykistötaistelu? Eivät kai vihollisemme sentään...

Potty-Pummel vilkaisi kokenutta Fluffy-Chinnedia, joka nyökkäsi ääneti. Nuori kapteeni nosti leukansa pystyyn ja totesi hiljaa:

- Ei. Se on jotain paljon pahempaa. Se on pierennän jyly.