Mikä siinä on, ettei siihen vaalirahahommaan päästä kiinni?


Tähän saakka uutisointi on jäänyt enimmäkseen laiskaksi lukujen ja lahjoittajien listaamiseksi. Missä johtopäätökset? Jos tietty liikemiesklikki on maksanut ison osan hyvinkin monien kansanedustajien kampanjoista, niin mitä se meinaa?

Kuinka usein yritykset tai niiden pomot jakavat rahaa ihan hyvän hyvyyttään, odottamatta vastinetta? Mitä sillä kaikella rahalla on haluttu saada? Mitä järkeä minun on äänestää, jos se ehdokas on jo jonkun taskussa valmiiksi?

Ai niin, nehän ei tosiaan tiedä, että mistä ne rahat tulee. Sehän lohduttaa. Tietääköhän ne, mistä tulee rahat esimerkiksi valtion budjettiin? Tuoko nekin se sama kiltti setä, jonka naamaa ei oikein parkkihallin pimeydessä erota.

Tästä pääsemme takaisin Vanhaseen.


DSC_0032.JPG

Nelosen uutisia (Paras pätkä alkaa noin 3'20 kohdalla) täytyy kehua. Eilen niissä oli tartuttu aika ärhäkästi Vanhaseen. Jutussa haastateltiin surullisenkuuluisaan Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseen kuuluvaa Tapani Yli-Saunamäkeä. Ja mitä sanoo Saunamäki? Saunamäki sanoo, että Vanhanen "kyllä varmaan tietää" Ideapark-Sukarin rahoittavan KSM-puljua (noin 5'20).

Ja mitä on sanonut Vanhanen koko ajan? Vanhanen on sanonut, ettei tiedä mistään mitään ja vittuako kyselette, tuo on törkeää?

Miten tämä eroaa Jäätteenmäen ja Kanervan tapauksista?

Minusta tuntuu siltä, että risti on jo pystyssä ja naulat teroitettu. Ei puutu kuin roimaotteinen vasaramies tai -nainen. Pääministerin päänahka tarjolla, kiinnostaako ketään?

Tämähän olisi ennenkaikkea iltapäiväläyskille sopiva homma, mutta epäillä sopii, onko niistä enää muuhun kuin kirjoittamaan telkkariohjelmista. Nyt olisi sauma todistaa, että olen väärässä.