Kyllä nykyaika on sentään hienoa aikaa!

Ostin Ebaysta kameran ja maksoin Paypalilla, joka imaisi rahat Sammosta. Kamera oli alunperin Amerikassa, josta se tulee UPSilla tänne.

Ihmeellisintä kaikkien näiden naurettavien nimien jälkeen on se, että voin kurkistella tietoverkon ikkunasta paketin matkaa kohti Suomea melkeinpä reaaliajassa. Ja näin pääsen tavallaan itsekin matkalle mukaan.

(Tässä vaiheessa kyyninen lukija tuhahtaa vitut ja lopettaa lukemisen. Kyyninen lukija on luultavasti enemmän jäljillä kuin minä).

Joka tapauksessa, kamera tuotiin luotettavanimisen UPSin hoiviin Virginian Richmondiin 29.5. Richmond on minulle tuttu lähinnä Yhdysvaltain sisällissodasta, jolloin Richmond oli Konfederaation pääkaupunki. Muutapa en mokomasta paikasta tiedäkään. Kai siellä on plataanien reunustamia puistokujia, suuria valkoisia kartanoita ja puuvillapelloilla iloisena lauleskelevia orjia.

Ameriikan sisällissodasta on tehty mainio samanniminen dokumenttisarja, joka tuli taannoin Teemalta. Vastaava voitaisiin ehkä tehdä joskus Suomenkin rähinästä. Suomen jäsentenvälisen ongelma jenkkiversioon verrattuna on tietenkin se, että taistelut olivat kämäisempiä ja kosto verisempi. Vaikka väitetäänhän toki, että Tampereen taistelu oli Pohjoismaiden siihen asti suurin.

Riippunee vähän siitä, että otetaanko "Pohjoismaiden" rajojen historiallinen liikkuminen huomioon. Tanskalaiset ja ruotsalaiset oli vähän pitkin viime vuosituhatta toistensa kurkussa isollakin porukalla. Ja Wikipedian mukaan Narvan taistelussa olisi pelkästään venäläisiä ollut enemmän kuin punikkeja ja lahtareita Tampereella yhteensä. Ja vuonna 1700 Narva oli vielä Ruotsia.

Mutta takaisin paketin perään. Richmonidista tavara on lähtenyt heti 30.5. aamutuimaan ja saapunut päivällä Louisvilleen Kentuckyyn. Joten Etelävaltioiden alueella pysytään. Muuten Louisville ei sano juuri mitään. Paitsi jostain jenkkipopulaarikulttuurista on päähän tarttunut tuotenimi Louisville Slugger, joka on tiemmä baseball-maila. Sellaista patukkaa en olekaan livenä nähnyt.

Amerikan Vimpelissä kamera on lojunut jossain kämäisessä varastossa viikonlopun. Vaan heti eilisaamuna paikallista aikaa on joku lökäpöksyinen upsityyppi aamukrapuloissaan paiskannut paketin jollekin painonnostajalle menevän punttilähetyksen alle.

Ja nyt tehdäänkin iso hyppy. Kamerahan on - piru vie - loikannut meren yli Kölniin, Saksanmaalle. Siellä on eilisiltana Hans napannut sen känsäisiin kouriinsa ja puhallellut currywurstinhajuisia henkäyksiä viattomaan japanilaisvalmisteiseen mekaniikkaan.

Kölnistäkään mitään tiedä. Paitsi sieltä tulee sitä halpaa mutta maukasta limuviinaa. Ja siitä on tehty se biisi. Ja oliko siellä joku katedraali?

Mahdollinen tai mahdoton katedraali on kumminkin jo paketin takana, sillä se on lähtenyt Kölnistä tänä aamuna. Godspeed, paketti hyvä, godspeed!

- Jessus, että on turha juttu!

Turpa kiinni rivissä!