Sanovat, että koko maailmatalous voi romahtaa.


Kai se meinaisi kovia aikoja. Ja jos kovat ajat tulee, Suomi kaatuu, kuten koko uljas läntinen maailmakin. Seuraavassa kolme kovaa perustetta.


1. Syksyn lehdet

Aamut ovat olleet tuskallisia. Perillinen nukkuu yleensä aamunokoset parvekkeella, mutta syksyn äänet häiritsevät. Vitun lehtipuhaltimet. Joku aamu vastapäisen talon sulkapallokentän kokoisella pihalla tolskasi kolme haalariveijaria. Kaksi ajeli edellään muutamaa hassua lehtipoloista typerillä puhaltimillaan. Ja kolmas keräsi lehtiä keskikokoisella kauhakuormaajalla.

Ai saatana! Tuollaisella ihmis- ja konevoimalla vedetään Amazonissa päivässä pari jalkapallokenttää sademetsää maan tasalle. Täällä pullukat saa hikiseen lehdet liikkumaan.


2. Hullut Päivät

Kaikki jotka ovat käyneet ymmärtävät. Tyhmän tuhlaamisen korkea veisu. Jouduin käymään kahdesti, kun katsoin skannerin myyntipäivän väärin. Arvelin, että pakko käydä ruokapuolella, ettei tule siitä ensimmäisestä ihan hukkareissu. Siellä kyllä näki, mitä on anarkia ja millaiseksi menee mummot ja keski-ikäiset, kun niihin pumpataan riittävä määrä tavaranhimoa. Ei ole enää muita ihmisiä, vain shoppailuesteitä, jotka on tuhottava.

Ja keskusradiossa kaksi vähätaitoista mölöttää lakkaamatta, miten kannattaa ostaa joululahjat koko suvulle, kun on halpaa. Ja iskä voi ostaa, jos ei itse pääse, kun ympyröi siitä myrkkyä tihkuvasta katalookista oikeat paskatuotteet joka ikiseltä päivältä.

Henkilökunta oli ihmeellisen rauhallista ja monella oli vähän sellainen epäilyttävä hymy. Luultavasti työterveydessä oli joka jampan ja mirkun synapsit pumpattu heti aamusta pullolleen sedatiiveja vai mitä ne on.


3. Schnuffel

Saksa on totisesti paska maa, kun menee tuottamaan jotain tällaista. Kun vallankumous tulee, Schnuffel joutuu montun reunalle heti sen Mäkkärin syökää kanaa -sian jälkeen. Mikä ihmeen nimi se Schnuffel edes on? Kuulostaa ihan jonkun keskitysleirin komendantin lemmikiltä: "Schnuffel, Schnuffel, mein eine kleine Schutzstaffel
".

Tällaisen keksimiseen tarvitaan todella kieroutunut ja rappeutunut maailma. Joten toivoa ei ole. Paitsi kokoomuksessa. Ja kokoomuksen toivo vain ja ainoastaan kaikkien muiden paitsi rikkaiden silmään kusemisessa.